3. mai 2010

Kodune seemnemüsli

Viimasel ajal olen isetegemise lainel. Ja õigustatult - enda kodused tooted on esiteks suurepärase maitsega. Kui ühe korra oled saanud, siis rohkem tööstuslikke enam ei soovi. Teiseks on nad tunduvalt tervislikumad,  jäävad ära igasugused keemilised koostisosad, säilitusained, suurtes kogustes suhkrut ja muud kahtlast kraami. See seemnemüsli on jällegi Toidutegu-blogist. Peale esmakordset maitsemist olen sellest täielikus sõltuvuses. Kohati ei oska ette kujutadagi, mis võiks olla parem värskelt omadest marjadest valminud jogurtist ja ahjust tulnud krõbedast müslist. Isegi laps on sellest maiustusest nii vaimustuses, et sööb seda paljalt ja võiks sellest toituda päevaringselt.


6 dl täisterakaerahelbeid
1 dl rukkikliisid (sobivad ka muud kliid)
1 dl seesamiseemneid
1 dl päevalilleseemneid
1 dl kõrvitsaseemneid
1 dl linaseemneid
0,4 dl oliiviõli
1 dl mett
1 dl mandleid
1 dl india pähkleid

Kui mesi on tahke, sulata mesi. Sulanud mesi sega oliivõliga. Mõõda kaussi kokku kõik seemned ja kaerahelbed. Lisa mee-õli segu ja sega korralikult segamini. Vala müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti segu 120 kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal tuleb müslit korduvalt segada. Lisa ka pähklid ja mandlid ning rösti veel 10 minutit. Lase plaadil täielikult jahtuda ning säilita kinnises purgis kuivas ja pimedas kohas.
Maitseb ideaalselt koos omatehtud jogurtiga.

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails