17. mai 2010

Martsipanikattega rabarberikook

Rabarberihooaeg on ametlikult alanud! Ja üllatuslikult on rabarberid sel aastal juba nii vara nii suured! Kui tavaliselt korjan esimese koogi jaoks kõik pisikesed rabarberipunnid ära ja ootan siis kannatamatult mitu nädalat uusi, siis seekord olen saanud teha peaaegu korraga 3 kooki, ühe plaaditäie muffineid ja paar magustoitu. Ja ikka pole veel otsas!!!
Rabarberikook on tunnistus peatselt saabuvast suvest. Esimesed värsked ja vitamiiniküllased hapud varred on nii hurmavad, et midagi paremat ei oskagi sel hetkel ette kujutada. Kui talvel on saanud küpsetamisega piiri pidada, siis nüüd ei ole kookidest enam pääsu!

Martsipan sobib rabarberiga oivaliselt kokku. Olen seda Ragne kooki teinud ka varem ja ka muude viljadega (eriti hea on see maasikatega) ja see on endiselt nii hea, et esimese koogina tahaks just seda teha!



Põhi:
4 dl (täistera)nisujahu
2 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
150 g toasooja võid
2-3 sl vett

Täidis:
3-4 rabarberivart (ca 400g)
1.5 dl suhkrut
2 sl tärklist
1 tl kaneeli
100 g martsipani

Kate:
300 g hapukoort
2 muna
0.5 dl suhkrut

Sega kuivad ained omavahel, lisa toasoe või ja näppida sõrmede vahel purutaoliseks massiks. Suruda puru võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning küpseta 200 kraadise ahju keskosas 10 min.
Tükelda kooritud rabarber ning sega tükid suhkru, kaneeli ning tärklisega. Lase seista 15-20 minutit, et eralduks vedelik.
Nõrutatud rabarberitükid asetada eelküpsetatud põhjale ja katta riivitud martsipaniga. Katteained segada ja valada martsipanitükkidega kaetud rabarberitele. Küpsetada 180 kraadi juures 50 minutit. Nautida jahtunult!



/prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails