19. mai 2010

Hurmav rabarberivaht

Nagu juba öeldud, on rabarber sel aastal suurelt oma võimu näitamas, seega otsisin põnevaid ja maitsvaid maiustusi, mida neist peale kookide ja muffinite veel teha. Ja koheselt jäi pilk peale nendele iludustele Toidutegu-blogis. Proovisin järgi ja tulemus oli üldjoontes selline nagu ette kujutasin. Vaht oleks võinud olla vähem magus, kuid tõenäoliselt oli liigne magusus mu enda viga, kuna asendasin suhkru tunduvalt tervislikuma vahtrasiirupiga.
Maitseelamus on see aga kindlasti! Kui rabarbeireid on palju ja näiteks külalised aiapeole tulemas, soovitan kindlasti proovida!


Antud kogusest saab 3-4 portsjonit. 

2 dl vahukoort
300 g (3 keskmist vart) rabarberit
0.5 dl vahtrasiirupit (algses retseptis oli 3/4 dl fariinsuhkrut)
0.5 dl vett
kaneeli
50 g mandlilaaste
kaunistamiseks: 
kaneeli ja mandlilaaste

Tükeldatud rabarber keeta koos vahtrasiirupi ja veega tasasel tulel paksuks moosiks. Lasta jahtuda ja maitsestada kaneeliga. Vahustada koor ja segada see moosiga kokku. Lisada mandlilaastud ja segada segamini. Jaotada pokaalidesse ja panna vähemalt tunniks külma seisma. Enne serveerimist kaunistada kaneeli ja mandlilaastudega.






0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails