4. mai 2010

Jamie Oliveri tomatisupp

Kuigi ma ise suur tomatisupi sõber ei ole, siis selline lahendus oli mulle väga mokka mööda. Jamie Oliveri retseptide austajana ei tulnud mul ka seekord temas pettuda. Kasutatud on ohtralt värsket basiilikut, mis tomatiga lausa valatult sobib. Meelepärane on ka supi paks kontsistens ja mõnus juustune koorik. Maitse on korraga mahe, kuid samas äärmiselt huvitav ja nauditav. Tõsiselt mõnus vahemereline suutäis. Pluss viimasel ajal ei söö meil keegi enam saia (hommikul saab kõhu omatehtud leivast, müslist ja piimatoodetest täis:)), seega on see supp hea võimalus see sai ära kasutada. Kindlasti läheb see supp kordamisele! Leidsin supi Ragne blogist.


250 g kirsstomateid
2 küüslauguküünt
1 kimp värsket basiilikut
oliiviõli
meresoola
musta pipart
400 g kooritud konservtomateid
3.5 dl vett
200 g (kõvaksläinud) saia
suhkrut
riivitud juustu


Torka kirsstomatitele augud sisse ning raputa neid kaanega suletud kausis ühe viilutatud küüslauguküüne ja veerandiga basiilikulehtedest. Piserda üle oliiviõliga, puista peale meresoola ning pipart ning raputa veelkord kõik segamini. Aseta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning grilli ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit (selline teguviis toob tomatite maitse paremini esile). Kuumuta potis veidi oliiviõli, lisa ülejaanud küüslauk ning basiilikuvarred. Prae kergel tulel pidevalt segades, kuni need lähevad pehmeks. Lisa konservtomatid ja vesi. Tee tomatid lusikaga katki ning lase keema tõusta. Seejärel keeda tasasel tulel 15 minutit. Lõika sai väiksemateks tükkideks ja lisa potti. Sega läbi ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa basiilikulehed ja lase madalal kuumusel podiseda ca 7-10 minutit. Viimaseks lisa supile ahjus küpsetatud kirsstomatid. Vajadusel lisa veel vett (konsitents jääb supi kohta väga paks, seega vett väga palju vaja ei ole). Serveeri riivitud juustuga, millel on lastud sulada ning on seejärel üle valatud 1 tl oliiviõliga.








0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails