250 g kirsstomateid
2 küüslauguküünt1 kimp värsket basiilikut
oliiviõli
meresoola
musta pipart
400 g kooritud konservtomateid
3.5 dl vett
200 g (kõvaksläinud) saia
suhkrut
riivitud juustu
Torka kirsstomatitele augud sisse ning raputa neid kaanega suletud kausis ühe viilutatud küüslauguküüne ja veerandiga basiilikulehtedest. Piserda üle oliiviõliga, puista peale meresoola ning pipart ning raputa veelkord kõik segamini. Aseta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning grilli ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit (selline teguviis toob tomatite maitse paremini esile). Kuumuta potis veidi oliiviõli, lisa ülejaanud küüslauk ning basiilikuvarred. Prae kergel tulel pidevalt segades, kuni need lähevad pehmeks. Lisa konservtomatid ja vesi. Tee tomatid lusikaga katki ning lase keema tõusta. Seejärel keeda tasasel tulel 15 minutit. Lõika sai väiksemateks tükkideks ja lisa potti. Sega läbi ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa basiilikulehed ja lase madalal kuumusel podiseda ca 7-10 minutit. Viimaseks lisa supile ahjus küpsetatud kirsstomatid. Vajadusel lisa veel vett (konsitents jääb supi kohta väga paks, seega vett väga palju vaja ei ole). Serveeri riivitud juustuga, millel on lastud sulada ning on seejärel üle valatud 1 tl oliiviõliga.
0 comments:
Postita kommentaar