19. mai 2010

Sulatatud juustuga täidetud kanakoivad

Tulin täna poest tagasi kana poolkoivadega. Tuli kohe poes selline tuju, et tahaks hõrku, mahlaseid ja maitsvaid kanakoibi. Veidi internetis tuhnimist ja leidsingi nami-namist selle huvitava retsepti. Sulajuust teeb kana väga mahlaseks ja koos veiniga moodustab väga mõnus kaste. Kanad on pealt krõbedad, seest mahlased ja maitselt viivad keele alla! Sobivad ideaalselt riisi kõrvale. Mina kasutasin jasmiiniriisi. Tulemus oli vaimustav!


6 kanakoiba
200 g kukeseentega sulatatud juustu
2 küüslauguküünt
2 sl hakitud peterselli
2 dl kuiva valget veini
(ürdi)soola, pipart

Kuivata kanad majapidamispaberiga. Lükka kananahk liha küljest servapidi lahti. Maitsesta kanad naha alt soola ja pipraga. Sega toorjuust hakitud peterselli ja purustatud/hakitud küüslauguga ning aseta võimalikult palju segu võimalikult kaugele kananaha alla. Tõmba nahk korralikult peale tagasi ja lao kanad ahjuvormi.  Ladumisel võiks jääda kanade vahele ruumi, nii jäävad nad krõbedamad, ei lähe hauduma. Maitsesta ka naha pealt soolaga ning vala vormi põhjale valge vein. 
Küpseta 200 kraadises ahjust 35-40 minutit. Serveeri riisi või ahjukartulitega.


0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails