2-3 kanakoiba
1.5 liitrit vett
3-4 kartulit
1 keskmine porgand
1 tükike juursellerit
2 varsselleri vart
3-4 õisikut lillkapsast
6-7 pipratera
2 vürtsitera
1 suur loorberileht
soola maitse järgi (1-2 tl)
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
2 tl kuivatatud basiilikut ja/või punet
paar peotäit hakitud maitserohelist (murulauku, tilli, peterselli/sellerit)
Pese kanakoivad külma vee all ja aseta potti. Vala peale vesi ning aja keema. Kogu protsessi ajal koori pealt ära tekkiv vaht. Kui vahtu enam ei teki, lisa pipra- ja vürtsiterad, loorberileht, sool ja jahvatatud muskaatpähkel Lase keeda 20-30 minutit ja võta kanad potist välja. Tükelda kartul, juur- ja varsseller, lillkapsaõisikud, riivi porgand jämeda riiviga. Lisa puljongisse kartulikuubikud ning riivitud porgand. Keeda 10 minutit ja lisa vars- ja juurselleri tükid. Keeda veel 10 minutit ja viimaks lisa lillkapsas, keeda 5-10min. Vahepeal eemalda keedetud kanakoibadelt liha kondi küljest, haki see väiksemateks tükkideks ja lisa uuesti supi sisse. Maitsesesta vajadusel lisasoolaga. Lisa purustatud kuivatatud ürdid ning hakitud maitseroheline.
/prindi retsept/
0 comments:
Postita kommentaar