10. mai 2010

Tavaline kodune kanasupp

Ei ole midagi paremat lihtsast ja tavalisest kodusest kanasupist! Eriti kui laps on haige, on mõeldamatu, et seda süüa ei saaks. Supi tegemiseks kasutan täpselt neid köögivilju ja maitserohelisi, mida hetkel saada on. Ei ole juurikat, mida sinna panna ei kõlbaks (kui just peet ehk välja jätta :))


2-3 kanakoiba
1.5 liitrit vett
3-4 kartulit
1 keskmine porgand
1 tükike juursellerit
2 varsselleri vart
3-4 õisikut lillkapsast
6-7 pipratera
2 vürtsitera
1 suur loorberileht
soola maitse järgi (1-2 tl)
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
2 tl kuivatatud basiilikut ja/või punet
paar peotäit hakitud maitserohelist (murulauku, tilli, peterselli/sellerit)

Pese kanakoivad külma vee all ja aseta potti. Vala peale vesi ning aja keema. Kogu protsessi ajal koori pealt ära tekkiv vaht. Kui vahtu enam ei teki, lisa pipra- ja vürtsiterad, loorberileht, sool ja jahvatatud muskaatpähkel Lase keeda 20-30 minutit ja võta kanad potist välja. Tükelda kartul, juur- ja varsseller, lillkapsaõisikud, riivi porgand jämeda riiviga. Lisa puljongisse kartulikuubikud ning riivitud porgand. Keeda 10 minutit ja lisa vars- ja juurselleri tükid. Keeda veel 10 minutit ja viimaks lisa lillkapsas, keeda 5-10min. Vahepeal eemalda keedetud kanakoibadelt liha kondi küljest, haki see väiksemateks tükkideks ja lisa uuesti supi sisse. Maitsesesta vajadusel lisasoolaga. Lisa purustatud kuivatatud ürdid ning hakitud maitseroheline.

/prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails