25. veebr 2010

Tatrasalat vutimunadega

Tatar on äärmiselt tervislik ja mitmekülgne teravili. Koos vitamiinirikka ruccola salati ning oomega-rasvhapetest tulvil vutimunadega saab tatrast mõnusalt kerge, tervisliku kuid samas ka toitva salati.  Sobib iseseisva söögikorrana kahe suurema eine vahel. Miks mitte ka õhtuti klaasikese hea veini või tassikese rohelise tee kõrvale. Kui tatar varem valmis keeta, saab roa ka väga kiirelt valmistatud. Retsept on algselt pärit Toidutare retseptikogust, kuid on läbi teinud kerged minupoolsed muudatused.


Ohtralt ruccola salatit või erinevaid rohelisi salateid
2 dl tatart
peotäis kirsstomateid
12 vutimuna
200 g mozzarella juustu
1 dl lahjat majoneesi
1 dl hapukoort
sorts palsamiäädikat
soola

Pese tatar hoolikalt, keeda vähese soolaga ning jahuta. Keeda vutimunad, jahuta ning koori. Laota salativaagnale kasutatav salat (suuremad salatisordid rebi väiksemateks tükkideks). Sega omavahel tatar, poolitatud kirsstomatid ja tükkideks rebitud juust. Laota segu salatilehtedele. Kastme jaoks sega omavahel majonees, hapukoor, palsamiäädikas. Maitsesta soolaga. Nirista kaste salatile. Kaunista poolitatud vutimunadega. Serveeri kohe (salat kipub muidu närbuma ja vettima)!





0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails