24. veebr 2010

Odrakarask

Odrakarask on ülimalt eestimaine roog, mis valmis Vabariigi aastapäeva hommikusöögiks. Ääretult mõnus suutäis koos mõnusa maheda võiga hommikukohvi kõrvale. Jahtunult kaotab vähemalt poole oma võlust, niiet tuleks tarbida suhteliselt kohe peale valmimist. Boonusena on ta võrreldes teiste saialistega ka tunduvalt tervislikum! Retsept on järjekordselt pärit Marika Blossfeldti raamatust : Tervislik toit. Täisväärtuslik elu". Olen teinud kerged endapoolsed mugandused. Head kodumaa sünnipäeva!




175 g kohupiimapastat
240 ml keefiri
1 muna
1 tl soola
1 tl mett
2 sl sulatatud võid
250 ml odrajahu
120 ml (täistera)nisujahu
1/2 tl söögisoodat


Sega kokku kohupiim, keefir, muna, sool ja mesi. Lisada sulatatud või. Söögisooda segada jahu sekka ning jahu-sooda segu lisada ülejäänud taignale. Sega korralikult läbi ning vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpsetada 200 kraadi juures 30-40 minutit. Serveerida soojalt taluvõiga.


/Prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails