24. veebr 2010

Kamatort - ehtne ja eestimaine

See tort on kaunile Vabariigi aastapäevale punkti panemiseks. Mõnus suutäis õhtuse kohvi kõrvale.
Tordi iseloomustamiseks sobib tõesti hästi fraas: ehtne ja eestimaine! Maitses domineerivad pohl ja kama koos mõnusa pähkliga. Tegemist on tõeliselt hea, mõnusa ja mitte üleliia magusa koogiga. Pohlamoos neutraliseerib kenasti shokolaadi magusa maitse. Retsept on pärit vahvast blogist Toidutegu.



Põhi:
3 muna
1 dl suhkrut
3 sl kamajahu
1 dl jahvatatud sarapuupähkleid

Täidis:
500 g kohupiima (300g torukohupiima ja 200g pakikohupiima)
2 dl vahukoort
4 sl kamajahu
1 dl haput pohlamoosi
1 dl suhkrut
4 tl źelatiini

Kaunistamiseks:
riivitud kamashokolaadi

Vahusta munad suhkruga, lisa kamajahu ja pähklipuru. Vala taigen võitatud lahtikäivasse koogivormi (kasutasin 24cm vormi). Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Sega kohupiim pohlamoosi ja kamajahuga. Paisuta ja sulata źelatiin, lase veidi jahtuda ning nirista kohupiimasegu hulka. Vahusta vahukoor suhkruga ning sega kiirelt eelnevaga kokku. Kanna täidis küpsetatud põhjale ning asetada külma (hea oleks hoida üleöö). Kaunista riivitud kamashokolaadiga.


/Prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails