24. veebr 2010

Koorene karbonaad seente ja sibulaga

Võrratu õhtusöök, mis kuulub meie pere vaieldematute lemmikute hulka. Retsept on pärit Toidutarest. Brändi annab seentele äärmiselt mõnusa magusa maitsenüansi ning koor viib lihtsalt keele alla. Roa headusele lisab kaalu ka see, et ta kuulub ka minu kahe-aastase tütre suhteliselt kapriisse maitse eelistuste hulka. See roog sai valitud tänase pidupäeva kulminatsiooniks ehk õhtusöögiks. Kõrvale mõnusad keedetud köögiviljad ning klaas head punast veini!



800 g sea kaelakarbonaadi
250 g pruune shampinjone
3-4 sibulat
0.5 dl brändit või rummi
2 dl vahukoort
soola, pipart
praadimiseks võid ja õli

Lõika karbonaad viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas õli ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt, tõsta kõrvale. Pane samasse kastrulisse või ning pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola-pipraga. Nirista juurde brändi ning hauta aeg-ajalt segades suurel tulel 4–5 minutit. Lisa koor ja kuumuta veel 1–2 minutit. Aseta liha küpsetusvormi ja vala üle sibula-seenekastmega. Kata vorm fooliumiga ning järelküpseta ahjus 175° juures pool tundi või kuni liha on pehme. Serveeri köögiviljadega.


/prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails