10. märts 2010

Apteegitillivorm

Lihtne, mõnus ja tervislik roog, mida sobib suurepäraselt pakkuda ahjus küpsetatud kala või kana kõrvale. Kes liha igas eines vajalikuks ei pea, saavad süüa ka iseseisva roana. Vitamiiniküllus ja suurepärane maitse on kindlustatud! Koostisaineid võib varieerida olenevalt sellest, missuguseid juurvilju parasjagu saada on. Fenkol võiks siiski jääda :)
Retsept jällegi Marika Blossfeldti sulest.



2-3 apteegitilli mugulat
3-4 porgandit
2 kartulit
3-4 varsselleri vart
väike tükk juursellerit
soola, pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
200 ml vahukoort
peterselli/tilli

Viilutada juurviljad suupärasteks tükkideks ning asetaga nad võiga määritud ahjuvormi. Raputage peale soola, pipart ning riivitud muskaatpähklit. Valage üle koorega. Katke vorm kaane või fooliumiga ja küpsetage ahjus 250 kraadi juures 60 min või kuni aedvili on pehme. Serveerige iseseisva roana või koos küpsetatud kala, kana, teraviljaga.

/prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails