25. märts 2010

Kartulivorm

See on üks selliseid kiire õhtu sööke, kus ei ole ühtegi ideed, mida teha ega ka tahtmist toiduga väga mässata. Aga tahaks midagi head ja toitvat... Siis ongi paras kartulid koos mõne lisandiga vormi laduda ja oodata, kuni toit ise ahjus valmis saab. Ja tulemus on tegelikult vägagi nauditav! Tegemist on mu abikaasa ühe lemmmikuga.



ca 1 kg kartuleid
1 väike purk letshot (minu lemmikuks on tööstuslik "Gemüse")
0.5 kg hakkliha (soovitavalt delikatess-hakkliha)
1 sibul
1 küüslaugu küüs
200 g riivitud juustu
2 dl kohvi- või vahukoort
2 dl piima
pool väikest suvikõrvitsat (ei ole kohustuslik komponent)
(ürdi)soola, pipart
jahvatatud muskaatpähklit
kuivatatud basiilikut

Kooritud kartulid viilutada peenikesteks viiludeks. Hakkliha praadida sibula ja soola-pipraga, lisada hakitud küüslauguküüs. Pool kartuliviiludest asetada õliga piserdatud ahjuvormi põhjale. Kartulid katta praegud hakklihaga. Järgmise kihina lisada letsho ning tükeldatud suvikõrvits. Lõpuks katta teise poole kartuliviiludega. Kallata üle piima-koore ja maitseainete seguga. Raputada peale riivjuust ja küpsetada ahjus 180 kraadi juures 45-50 minutit või kuni kartulid on pehmed.

/prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails