1 kg kohupiima (teralist)
200 ml vahukoort
4 muna, munakollased ja -valged eraldatud
200 g võid
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 g rosinaid
50 g maapähkleid, peeneks hakituna
50 g mandlilaaste, kergelt peeneks hakituna
200 ml vahukoort
4 muna, munakollased ja -valged eraldatud
200 g võid
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 g rosinaid
50 g maapähkleid, peeneks hakituna
50 g mandlilaaste, kergelt peeneks hakituna
veidi kuivatatud aprikoose, hakituna
Kohupiim asetada koos vahukoorega potti. Lisada suhkruga vahustatud munakollased, vanillisuhkur, sulatatud või, rosinad, pähklid ja mandlilaastud. Segu kuumutada tasasel tulel pidevalt segades kuni keemiseni. Võta tulelt ja lisa ettevaatlikult vahustatud munavalged. Vala segu pasha vormi või kuumas vees niisutatud marliga vooderdatud sõelale (minul tuleb antud kogusest kaks sõelatäit e kaks pashat, kuid sõelade suurus on erinev). Lase kausi kohal nõrguda ööpäev. Eraldub kollakas kohupiimavadak, mida saab edukalt kasutada näiteks pannkookide või mõne saiataigna valmistamiseks (kasutada piima asemel), tulemus tuleb võrratu! Kummutada pasha sõelalt alusele ning kaunistada kuivatatud aprikooside ja mandlitega.
0 comments:
Postita kommentaar