18. jaan 2010

Suus-sulav kodujuustupirukas

See oivaline pirukas sobib ideaalselt külmal talveõhtul kaminatule ees tassitäie tee kõrvale! Kiire ja lihtne valmistamisviis võimaldab seda pakkuda ka ootamatutele külalistele. Juust on pretensioonitu maitse, millest enamasti keegi ära ei ütle.
Retsepti leidsin oma kõige lemmikuma toidublogija, Ragne, blogist. Vähendasin vaid veidi kasutatava või kogust.















70 g sulatatud võid
300 g kodujuustu
4 sl hapukoort
3 muna
6 sl jahu
soola
tilli
250 g riivitud juustu

Klopi munad kergelt lahti, lisa kõik ülejäänud ained peale riivjuustu. Sega korralikult segamini. Viimasena lisa võimalikult vähe segades ka enamik riivjuustust (osa jääb peale raputamiseks). Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi (täiesti edukalt võib kasutada ka võiga määritud pirukavormi). Raputa peale ülejäänud riivjuust ja küpseta ahju keskosas 180 kraadi juures ca 30min. Tulemuseks on mõnusalt pruuni kattega, äärmiselt juustune suutäis. Minule maitseb paremini kergelt jahtununa (ca 45min peale ahjust välja võtmist).

/Prindi retsept/

0 comments:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails