Tegelikult on quiche aga äärmiselt tänuväärne pirukas, kus saab ära kasutada igasuguseid eelmisest päevast järele jäänud toidujääke. Polegi vist asja, mida quiche'i peale panna ei võiks.
Seekordne hurmav pirukas sai alguse Marika Blossfeldti suurepärasest raamatust "Looduslik toit, täisväärtuslik elu". Sealsele porrulaugu quiche'le lisasin taignasse kaerajahu, mis annab huvitava ja mõnusa maitsenüansi. Lisaks porrule leidis oma koha pirukal ka varsseller, mis kõik eilsesse suppi ära ei mahtunud.
Sellele küpsetisele teeb au fetajuustu mõnusalt soolakas-hapukas maitse ning tavalisest kergem koostis.
Põhi:
175 g võid150 g (täistera)nisujahu
50g kaerajahu
2/3 tl küpsetuspulbrit
3 näputäit soola
natuke külma vett
Täidis:
1 keskmine sibul
1 porrulauk
2 varsselleri vart
6 muna
60 ml vahukoort
120 ml hakitud tilli
200-250g feta juustu, kuubikuteks lõigatuna
soola
pipart
praadimiseks oliivõli
Sega põhja koostisained ning lisa nii palju vett, et tainast saaks sõtkuda. Sõtkutud tainas mässida kilesse ja panna vähemalt tunniks külmkappi.
Suru taigen ümmarguse pirukavormi (24-26cm) põhjale ja äärtesse. Ääred võiks katta fooliumiga, et need küpsedes alla ei vajuks. Torka taigen kahvliga auguliseks ning küpseta 10-15 min 200 kraadi juures.
Tükeldatud sibulat praadida õlis 5 min, lisada 1cm paksuseks hakitud porru- ja varsselleri tükid ning praadida veel ca 5min. Lasta segul jahtuda.
Klopi kokku munad, koor ja hakitud till ning maitsestada soola - pipraga.
Jaga sibulasegu eelküpsetatud põhjale (foolium ääretelt tuleb eelnevalt eemaldada) ning vala peale munasegu.
Fetajuustu kuubikud laotada ühtlaselt pirukale peale.
Vähendada ahju kuumust 175 kraadini ning küpsetada ahju keskosas 30-40 min, kuni munasegu on tahenenud.
Kõige meeldivamalt maitseb soojalt. Soovi korral võib juurde pakkuda ka rohelist salatit, kuid sobib täielikult ka iseseisva roana rohelise või valge tee kõrvale.
/Prindi retsept/
0 comments:
Postita kommentaar